30 ting du let kan gøre mere miljøvenligt

Mit (næst)bedste tip til mindre madspild

STORT MADSPILDFørst og fremmest så viser forsøg, at den mest effektive måde at minimere madspild, er ved at planlægge sine måltider og handler derefter. Men vi kender det også alle sammen – når den ene spontane aftale tager den anden og så har man mad, der skal spises med det vups.

MEN fortvivl ikke, her kommer det næstbedste råd mod madspild ind: Fryseren! Tadaaaaaa.

Du havde måske regnet det ud og du bruger måske også allerede din fryser godt, men lad os se om du kan optimere din madbrug endnu mere, der er også jo altså også $ at hente hjem.

For det første, så er der jo nærmest ikke noget man ikke kan fryse – det er helt fantastisk!

Hvis jeg er i tvivl om hvad jeg kan fryse ned, så plejer jeg bare at google det. Men indtil videre er jeg ikke stødt på noget, som ikke kan fryses, det skulle da lige være gær. Så står du med madvarer i dit køleskab, der er ved at udløbe og du får det ikke spist, så frys det ned.

Tricks

Selv er jeg vild med tricks som at nedfryse fløde i isterningebakker, så man let og hurtigt har en lille portion fløde til fx suppe. Et andet trick er hvis man bruger juicer eller står med de dårlige ender asparges (der er så meget, der går til spilde). Så kan du gemme din ”grøntsagsaffald” på frys – du kan senere hen tage det op og bruge det i supper eller simreretter. Jeg fryser alt fra leverpostej til brød og krydderurter. Hvis du har kartofler du vil gemme, så ordn dem og skær dem ud i både og ned med dem i en fryseposer. Så har du kartofler der er klar til brug, hvis du en dag skal lave potato wedges. Mulighederne er mange.

 

Hvordan og hvor lang tid kan det holde sig?

Men hvordan opbevarer man så madvarerne bedst på frys, så kvaliteten bevares bedst muligt og hvor lang tid kan det være på frys?

Maden holder sig bedst, hvis den er så fri for luft som muligt. Er du heldig at have en vakuumpakker – så fedt for dig, det er den ultimative løsning, men ellers handler det for os andre om at pakke i plastposer, som vi maser alt luft ud af. Du skal her undgå plastikbøtterne fordi de gemmer på luft omkring maden.

For ikke at komme til at bruge rigtig mange fryseposer kun på det, så tænk over om du i din dagligdag kan genbruge dine fryseposer mere. Har du brugt en pose til boller, kan du måske også bruge den til et stykke kage du skal fryse ned (Ja, det sker jo ikke så tit at kagen når så langt, men du forstår pointen 😉 )

Sidst men ikke mindst finder du her en liste over hvor lang tid de forskellige madvarer kan være frosset ned.

Go’ fornøjelse med fryseren og pas nu på at du ikke stedet for at smide ud af køleskabet, kommer til at overhandle til din fryser, så du i stedet skal smide det ud fra den.

KH Stina


follow-me-on-bloglovin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

30 ting du let kan gøre mere miljøvenligt